ChokladbullarChoklad är gott som fyllning i bullar, detta receptet innehåller hackad mörk choklad. Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker och vanilj. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn fyrkant, cirka 40X40 cm. Rör samman rumsvarmt smör, florsocker och kakao till en jämn smet. Grovhacka chokladen. Bred ut fyllningen över degen, men spara en liten remsa i framkant på degen. Vispa upp ägget och pensla kanten med det. Strö chokladen över hela ytan. Rulla samman degen, rulla mot dig och avsluta med att låta den äggstrukna kanten fästa ihop rullen. Mät och skär degen i cirka 30 skivor. Skär så fort du rullat längden - om den börjar jäsa blir det svårare att få fina skivor. Använd en vass, gärna tandad kniv. Lägg helst bullarna i formar, eller på bakplåtspapper på plåten. Det går också att smörja plåten men chokladen brukar smälta ut och bränner lätt på plåten. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna något på galler och pudra med kakao eller florsocker om du vill dekorerar. Kommentar av
osignerat
28 april 2011
wow vad got Kommentar av
Anna
9 februari 2011
Sveriges i särklass bästa bullrecept! Tusen tack för det! Lät bullarna jäsa en timme och dom blev himmelska. Ska kanske tillägga att jag hade vit chocklad också, som en extra touch!
Redaktionens kommentar
Härligt att höra!
Kommentar av
bullBAKARN
20 augusti 2009
Sveriges bästa recept sida in my opinion!
Redaktionens kommentar
Tackar och bockar!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! LättlagatSnabbmatSnabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid. Snabba mat-pannkakorPannkaksfest med franska galetter!Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat! KladdkakorKrispigtKladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
använd pizzaslicer istället för kniv ;) superenkelt. Ska prova denna fyllning idag. Men använder annat degrecept :D