Jag undrar är det "farligt" att använda sig av gammal jäst (så länge den inte är möglig såklart!)?
- DeLinda
Har aldrig hört att det skulle vara farligt. Dock kan gammal jäst tappa sin kraft, men det är ju ett annat problem.
Kommentar av
Gammelfar
27 maj 2013
Hur vet man att jästen är möglig då?
Redaktionens kommentar
Det är inte svårt att se. Jäst kan ha en lite vitaktig yta när den är färsk. Lite torr och brun i kanterna är heller inga problem. Är den däremot grön eller luden - släng den!
Kommentar av
osignerat
22 mars 2012
hur farligt är det om man bakar med en jäst som är en vecka gammal ,
Redaktionens kommentar
Det ska inte vara farligt alls (se svaret ovan) såvida jästen inte är möglig. Bakegenskaperna kan bli sämre när jästen är gammal, titta och känn helt enkelt på den!
Kommentar av
Erika
11 maj 2011
Kan man fortfarande använda 2 år gammal torrjäst om det är akut?
Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.
Hur vet man att jästen är möglig då?