Redaktionens kommentar
Det är inte svårt att se. Jäst kan ha en lite vitaktig yta när den är färsk. Lite torr och brun i kanterna är heller inga problem. Är den däremot grön eller luden - släng den!
Kommentar av
osignerat
22 mars 2012
hur farligt är det om man bakar med en jäst som är en vecka gammal ,
Redaktionens kommentar
Det ska inte vara farligt alls (se svaret ovan) såvida jästen inte är möglig. Bakegenskaperna kan bli sämre när jästen är gammal, titta och känn helt enkelt på den!
Kommentar av
Erika
11 maj 2011
Kan man fortfarande använda 2 år gammal torrjäst om det är akut? MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladstiderLätt start på åretEfter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad! KolaLyxigaste lördagsgodiset!Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt? GratängerVärmande och matiga potatisgratänger
Bekväm mat går lätt att ha färdig i frysen eller kylen, passar vardag som fest och kan serveras ihop med de flesta tillbehör. Gratänger med potatis som bas är just bekvämt. Du kan smaksätta med vad du för tillfället råkar ha hemma. Och servera dem till det mesta! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hur vet man att jästen är möglig då?