Hur får jag blanka bullar?

Hur får jag blanka bullar?

- Monica

Pensla med uppvispat ägg. Det går även att stryka med mjölk eller olja. Men ägg ger blankast yta.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
30 november 2017
Kommentar av Meri
24 april 2012

Det är ok om man bakar bolarna penslar ägg, ner den bakat sen man pensla sockervatten som bolarna kan bli glansig och mjuka vad tror ni?

Redaktionens kommentar

Sockervatten tycker jag ger mörkare yta och lite glans. Men framförallt kan bullarna lätt bli lite klibbiga av sockret - bra om du vill vända dem i socker eller strössel men kladdigt om du förvarar dem i en plastpåse.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se

Långpannekaka

Morot, apelsin + choklad

Snabb–bakat som räcker åt alla? Apelsindoftande morotskaka i långpannan!

morotskaka.com


Mat för små

Hemlagad mat åt alla barn!

Ge ditt barn stora matupplevelser. Hur då? Med enkla recept på allt från bärmos till fisk i ugn!

Riktigt bra mat är viktig tidigt i livet. Förutom att det är enkelt att laga själv sparar hemlagat också pengar. Vi ger dig råd och inspiration så du kan komma igång!

Bebisens första grönsaksmos och bärmos följs av rätter med mer konsistens. Till stor del kan hela familjen äta samma mat men några lösningar är bra att ha i bakfickan. Att ha mellanmålet redo sparar många tårar och blodsockerdippar, så prova hemkokt välling eller ett recept på osötade muffins som äts upp till sista smulan. Mycket matglädje önskar redaktionen!

 barnmatsrecept.se