Röd eller blå jäst?
Kan man använda jäst för matbröd istället? Alltså det blåa paketet? Å vad anser du om torrjäst?
- Marina
Jodå, du kan använda vanlig, blå jäst. Det kommer att bli bra det också. Men jag tycker man får till en lite bättre jäsning med jäst för söta degar. Kanske inte någon jätteskillnad, men varje förbättring är ju välkommen, eller hur? Torrjäst ser jag som ett bra alternativ att ha hemma i skåpet, när all jäst är slut och du vill baka utan att handla. Inte lika snabb och inte lika effektiv är min erfarenhet. Men fullt nog för att baka både bra bröd och bullar! Lycka till med bullbaket! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulgodisHemgjort julgodisBästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter! KycklingreceptGrillat är godast!Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället! Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
vilken jäst har man till pizzadegar?