VetebullarSläta vetebullar att doppa i kaffe eller mjölkglaset... Serverade ljumma, som de är eller med lite mjukt smör. De enklaste är ibland det godaste! Du behöver
Gör så här:25-30 stora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda på låg hastighet i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i bitar. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg efter halva tiden. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna på något under bakduk på galler innan servering. Kommentar av
Julia
22 augusti 2012
Har ni något bra recept på plommonbullar? inte kaka alltså. :) Kommentar av
elin
6 februari 2011
mina blev inte alls klara på 12 minuter. Då var dom fortfarande helt vita. Vad kan det bero på? Svar av Namn/signatur
25 februari 2011
ägggula??? Kommentar av
jöns jomsons
29 september 2009
det reseptet är väldigt bra tack så mycket Kommentar av
Jeff
8 juli 2009
Vilka skit goooooooooda vetebullar det blev! Gud välsigna dig! Kommentar av
osignerat
31 mars 2010
goda semlebullar Kommentar av
osignerat
31 mars 2010
bästa receptet på vetebullar--- MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! SöndagsstekEgen rostbiffVisst kan egna köttbullar, biffar eller burgare vara gott. Men glöm inte hur lätt det är att laga helt kött. Har du en vanlig ugnstermometer lagar du egen rostbiff och kryddar precis efter egen smak. Servera ljummen eller kallskuren. Marinera eller låt tillbehören ge smak. Perfekt på buffen! Och mycket godare än färdigköpt. Variera med lammstek som också passar bra som kallskuren. Smaklig mathelg på er! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Bästa ever! Har aldrig gjort så goda och fluffiga bullar som dessa.
Kommer rekommendera receptet till alla :-)
Tusen tack:- )
//
Rune