VetebullarSläta vetebullar att doppa i kaffe eller mjölkglaset... Serverade ljumma, som de är eller med lite mjukt smör. De enklaste är ibland det godaste! Du behöver
Gör så här:25-30 stora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt och socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda på låg hastighet i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i bitar. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg efter halva tiden. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna på något under bakduk på galler innan servering. Kommentar av
Julia
22 augusti 2012
Har ni något bra recept på plommonbullar? inte kaka alltså. :) Kommentar av
elin
6 februari 2011
mina blev inte alls klara på 12 minuter. Då var dom fortfarande helt vita. Vad kan det bero på? Svar av Namn/signatur
25 februari 2011
ägggula??? Kommentar av
jöns jomsons
29 september 2009
det reseptet är väldigt bra tack så mycket Kommentar av
Jeff
8 juli 2009
Vilka skit goooooooooda vetebullar det blev! Gud välsigna dig! Kommentar av
osignerat
31 mars 2010
goda semlebullar Kommentar av
osignerat
31 mars 2010
bästa receptet på vetebullar--- MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ChokladkakorRött i chokladenEn riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant? GlutenfrittGlutenfritt helt enkeltFärdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär... Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Bästa ever! Har aldrig gjort så goda och fluffiga bullar som dessa.
Kommer rekommendera receptet till alla :-)
Tusen tack:- )
//
Rune