Använda gammal jäst?

Jag undrar om jag kan använda jäst som är två månader gammal. Den luktar bra, och ser helt normal ut.

- Julia

Jäst som ser bra ut fungerar för det mesta alldeles utmärkt, även om den skulle vara lite för gammal. Man får helt enkelt använda sina sinnen. Precis som den mesta annan mat! Om det är viktigt att du lyckas med baket kanske det däremot inte är värt att chansa.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

bakapizza.se

Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

viltskav.se


Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

En god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut!

 gratäng.se