![]() ![]() Russinbullar med suckatRussinbullar med syltad frukt är gott både till fika och lyxig frukost! Lättbakat och läckert. Du behöver
Gör så här:Cirka 25 stora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker, russin och suckat. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i bitar om cirka 60-70 gram. Rulla till bullar och sätt av på plåt med bakplåtspapper eller smord plåt. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Vispa ägget och pensla försiktigt bullarna med det. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|