Måste det va kardemumma i bullarna?

Måste man ha kardemumma i bullsmeten, kan man ersätta den med något annat?

- MJ

Nej! Du måste inte ha kardemumma i degen. Den är ju där för att ge smak och gillar man inte den smaken så ska kryddan naturligtvis bort.

Det finns nog ingenting som kan ersätta den direkt. Du kan förstås smaksätta med vanilj eller kanel i stället men då blir det helt andra bullar...

Lycka till med bakandet!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Patrik
19 oktober 2013

Vad menas med 2 tsk "stött kardemumma"?

Redaktionens kommentar
Att kardemumman inte är finmalen till ett pulver utan stött i en mortel och fortfarande lite grov. Men det går fint med finmalen också om du inte vill stöta den själv.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

Att låta rött vin ge smak åt grytor är ett väl beprövat sätt att skapa riktigt god festmat. Och det måste inte vara svårt att laga coq au vin, vinkokt ungtupp. Ett kraftigt rödvin, några enkla ingredienser och tid att låta grytan puttra är allt som krävs. Eller laga en riktigt god burgundisk köttgryta på nötkött. En fantastiskt mustig gryta som bara blir bättre av att lagas en dag i förväg. Du och gästerna kommer att jubla. Riktigt smaklig helg!

 helgmenyn.se