Varför blir bullarna brända på undersida?

Mina bullar och allt annat jag bakar blir bränt på undersidan fastän jag gör precis som receptet säger både med jästid och ugnstemp. Vad gör jag för fel?

- Monika

Hej Monika!

Jag tror det är så enkelt att ugnar är väldigt olika. I en ugn är övervärmen starkare än i den andra. Kanske har din ugn mera värme underifrån?

Om du inte upplever att det är något fel på ugnen, utan att den även ger värme uppifrån så skulle jag börja med att grädda på lägre temperatur och högre upp i ugnen.

Börja så och se om du får ordning på bullarna!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
8 december 2021

hej

Kommentar av Anita Lekare
21 november 2010

Hej Magnus, Jag är bosatt i Mexico och ett av många problem jag har när jag vill baka är att jag bara har undervärme i min ugn, det är gasugn, och mina bullar blir oftast torra och ytterkanten hår. Har du nåt tips att ge mig? Jag bakar/lagar allt från botten efetrsom de flesta ingredienser vi använder i Sverige inte finns att få tag på. Jag är tacksam om du kan hjälpa mig.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

frukostbullar.se


Glutenfritt

Glutenfritt helt enkelt

Peppar&Salt har glutenfria recept och inspiration till alla måltider! Din egen müsliblandning med mandel och quinoapuffar kan förgylla den gråaste vintermorgon.

Färdig glutenfri mjölmix behöver inte vara lösningen! Till brunchen smakar scones bäst, rykande heta. Vissa rätter är naturligt glutenfria, som risotto med smak av saffran. En krispig pizzabotten gjord på polenta räddar fredagsmyset och till efterrätt serveras förstås en tunn skiva lyxig chokladkaka tillsammans med grädde och färska bär...

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...