Varför blir bullarna brända på undersida?

Mina bullar och allt annat jag bakar blir bränt på undersidan fastän jag gör precis som receptet säger både med jästid och ugnstemp. Vad gör jag för fel?

- Monika

Hej Monika!

Jag tror det är så enkelt att ugnar är väldigt olika. I en ugn är övervärmen starkare än i den andra. Kanske har din ugn mera värme underifrån?

Om du inte upplever att det är något fel på ugnen, utan att den även ger värme uppifrån så skulle jag börja med att grädda på lägre temperatur och högre upp i ugnen.

Börja så och se om du får ordning på bullarna!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Anita Lekare
21 november 2010

Hej Magnus, Jag är bosatt i Mexico och ett av många problem jag har när jag vill baka är att jag bara har undervärme i min ugn, det är gasugn, och mina bullar blir oftast torra och ytterkanten hår. Har du nåt tips att ge mig? Jag bakar/lagar allt från botten efetrsom de flesta ingredienser vi använder i Sverige inte finns att få tag på. Jag är tacksam om du kan hjälpa mig.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se


Salladstider

Lätt start på året

Efter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad!

Ligger helgmaten ännu tung i magen? Eller börjar du bara längta efter lite lättare mat efter julen? Börja året med en god quinoasallad med bönor, caesarsallad, fetasostsallad eller kanske en kycklingsallad! Och skulle magen kurra är en varm soppa både gott, lättlagat och nyttigt! Vi föreslår klassiker som rödbetssoppa, krämig kycklingsoppa eller kanske potatis– och purjolökssoppa.

 salladsrecept.se