Varför blir bullarna brända på undersida?

Mina bullar och allt annat jag bakar blir bränt på undersidan fastän jag gör precis som receptet säger både med jästid och ugnstemp. Vad gör jag för fel?

- Monika

Hej Monika!

Jag tror det är så enkelt att ugnar är väldigt olika. I en ugn är övervärmen starkare än i den andra. Kanske har din ugn mera värme underifrån?

Om du inte upplever att det är något fel på ugnen, utan att den även ger värme uppifrån så skulle jag börja med att grädda på lägre temperatur och högre upp i ugnen.

Börja så och se om du får ordning på bullarna!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
8 december 2021

hej

Kommentar av Anita Lekare
21 november 2010

Hej Magnus, Jag är bosatt i Mexico och ett av många problem jag har när jag vill baka är att jag bara har undervärme i min ugn, det är gasugn, och mina bullar blir oftast torra och ytterkanten hår. Har du nåt tips att ge mig? Jag bakar/lagar allt från botten efetrsom de flesta ingredienser vi använder i Sverige inte finns att få tag på. Jag är tacksam om du kan hjälpa mig.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se

Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

fisksoppa.se


Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

Sockerkakor kan bakas och serveras på så många olika sätt. Otroliga tårtor, bakelser eller rulltårtor...

Men ibland är det enkla gott nog, jag till och med det godaste! Baka en enkel sockerkaka som passar fint till eftermiddagsteet eller kaffet. Lite vispad grädde och en god sylt till, kanske? Visst passar sockerkan också fint på kakfatet - men den klarar sig lika bra på egen hand. Enkelt men gott! Eller kanske till och med enklast men godast?

 sockerkakor.se