Varför blir bullarna brända på undersida?

Mina bullar och allt annat jag bakar blir bränt på undersidan fastän jag gör precis som receptet säger både med jästid och ugnstemp. Vad gör jag för fel?

- Monika

Hej Monika!

Jag tror det är så enkelt att ugnar är väldigt olika. I en ugn är övervärmen starkare än i den andra. Kanske har din ugn mera värme underifrån?

Om du inte upplever att det är något fel på ugnen, utan att den även ger värme uppifrån så skulle jag börja med att grädda på lägre temperatur och högre upp i ugnen.

Börja så och se om du får ordning på bullarna!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
8 december 2021

hej

Kommentar av Anita Lekare
21 november 2010

Hej Magnus, Jag är bosatt i Mexico och ett av många problem jag har när jag vill baka är att jag bara har undervärme i min ugn, det är gasugn, och mina bullar blir oftast torra och ytterkanten hår. Har du nåt tips att ge mig? Jag bakar/lagar allt från botten efetrsom de flesta ingredienser vi använder i Sverige inte finns att få tag på. Jag är tacksam om du kan hjälpa mig.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

kokasylt.se

Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

hembakatbrod.se


Soppa

Soppa räddar vardagen

En gryta full med ångande tomatsoppa, till det en bit gott bröd. Vad sägs om en sådan vardagsmiddag?

Det är inte fel att ha en stor gjutjärnsgryta hemma. Då kan nämligen ett par middagar förberedas - grönsakssoppa är ett typiskt exempel på en rätt som blir bättre av att stå någon dag. Se bara till att inte koka grönsakerna till oigenkännlighet!

Skulle det bli rester över av tomatsoppan (inte särskilt troligt) går den enkelt att omvandla till god pastasås, kryddad och klar. Gott bröd, kanske olivbröd, är nästan ett måste för en riktigt god soppmåltid. Länge leve vardagshjältarna!

 sopprecept.se