Varför spricker bullarna?
Varför spricker bullarna? Det är förstås svårt att säga, men en gissning är att de inte fått jäsa ut ordentligt i andra jäsningen. Det kan ibland göra att bröd (och bullar) spricker eller blir hårda, trista. Låt dem jäsa till dubbel storlek utan att titta alltför mycket på klockan. Jäsningen beror på flera faktorer. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Baka med äpplenÄppellängd med honung!Äpplen passar till mer än paj eller mos. Prova vetelängd med honung och mandel! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. Baka pizza ikväll!Hembakad pizza av högsta klass
Hämtpizza går fortare men bakar du din egen pizza kan du njuta av den så mycket mer: Med en deg som gör botten knaprig istället för degig och favoritpåläggen på ser får du en festmåltid som både är godare, nyttigare och billigare än pizzerian. Samla familjen eller kompisarna och gör en stor deg! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|