Gyllenbrun färg, tack!

Mina bullar blir alltid så ljusa och får sällan den gyllenbruna färgen- Tips!

- Anette

Pensling med ägg brukar ge fin färg på bullarna. Grädda dem lite högre upp i ugnen, mitten eller strax däröver, för bättre färg. Varmluftsugn kan ge ojämn och ibland lite mindre färg. Hoppas du ska få till dina fina gyllenbruna bullar nu!



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se

Snabbakat

Långpannan

Bara det enkla är gott nog! Baka rutor i långpannan och njut i all enkelhet!

kladdkakor.se


Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

Få tackar nej till nybakade frukostbullar, men få vill ställa sig och baka direkt på morgonen. Men det finns knep för att enkelt få nybakade bullar utan mycket jobb: Kalljäs bullarna över natten och baka riktigt gott bröd på morgonen.
Prova något av våra tre bra recept på grahamsbullar som blir extra goda om de jäser över natten! Klassiska grahamsbullar som du låter jäsa färdiga på plåten, eller en variant på grahamsbullar med havregryn i degen som ger mer fibrer. Eller så provar du ett nytt recept på riktigt smarta frukostbullar, där du inte knådar degen på morgonen utan bara delar den i bitar och gräddar. Garanterat luftiga och smakrika frukostbullar utlovas…

 frukostbullar.se