Gyllenbrun färg, tack!
Mina bullar blir alltid så ljusa och får sällan den gyllenbruna färgen- Tips!
- Anette
Pensling med ägg brukar ge fin färg på bullarna. Grädda dem lite högre upp i ugnen, mitten eller strax däröver, för bättre färg. Varmluftsugn kan ge ojämn och ibland lite mindre färg. Hoppas du ska få till dina fina gyllenbruna bullar nu! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SockerkakorKlassisk kaka står sig genom trender.Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit! VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagMamma föredrar nog hemgjorda bakverk framför vilken present som helst, inte sant? På faten dukar vi med drömtårta eller en lyxigare rulltårta med romrussin. Små knapriga mandelskorpor varierar och ligger fint bredvid kaffekoppen. Svårare än så behöver det inte vara! Tycker morsan det blir för sötsliskigt? Satsa på en kaffegök, eller för all del irish coffee. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|