![]() ![]()
Stavmixer till bakningen?
![]() Hej och tack för en underbar sida! Jag undrar: kan man använda en stavmixer när man ska röra smör och socker poröst (istället för elvisp) och när man ska mixa ihop en pajdeg (istället för matberedare). Och kan man frysa in marängbottnar med gott resultat? Tack på förhand! Jenny
- Jenny
![]() Jag använder stavmixer till allt möjligt i köket och här är mina tankar: Jag tycker det är svårt att få något som inte är flytande att bli riktigt luftigt - det är enklare att vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Men det går, till nöds. Till äggvita är den däremot utmärkt. Hacka samman saker och mixa gryner, frön och nötter fixar stavmixern också fint. Det går att mixa en smulpajsdeg. Men det är lättare att göra en matpajsdeg i en vanlig mixer. Nej, maränger brukar bli mjuka i frysen om du inte lyckas förvara dem helt lufttätt. Och det är ju svårt. Så förvara dem torrt i rumstemperatur istället så håller de längst. ![]() ![]() ![]()
|
|