Stavmixer till bakningen?

Hej och tack för en underbar sida!

Jag undrar: kan man använda en stavmixer när man ska röra smör och socker poröst (istället för elvisp) och när man ska mixa ihop en pajdeg (istället för matberedare).

Och kan man frysa in marängbottnar med gott resultat?

Tack på förhand!

Jenny

- Jenny

Jag använder stavmixer till allt möjligt i köket och här är mina tankar:

Jag tycker det är svårt att få något som inte är flytande att bli riktigt luftigt - det är enklare att vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Men det går, till nöds.

Till äggvita är den däremot utmärkt.

Hacka samman saker och mixa gryner, frön och nötter fixar stavmixern också fint. Det går att mixa en smulpajsdeg. Men det är lättare att göra en matpajsdeg i en vanlig mixer.

Nej, maränger brukar bli mjuka i frysen om du inte lyckas förvara dem helt lufttätt. Och det är ju svårt. Så förvara dem torrt i rumstemperatur istället så håller de längst.



Recept och foto: Peppar och salt






Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Kycklingrecept

Grillat är godast!

Färdiggrillad kyckling i påse från butiken? Nej tack! Laga rödlöksfylld kyckling med yoghurt i stället!

kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se