Stavmixer till bakningen?

Hej och tack för en underbar sida!

Jag undrar: kan man använda en stavmixer när man ska röra smör och socker poröst (istället för elvisp) och när man ska mixa ihop en pajdeg (istället för matberedare).

Och kan man frysa in marängbottnar med gott resultat?

Tack på förhand!

Jenny

- Jenny

Jag använder stavmixer till allt möjligt i köket och här är mina tankar:

Jag tycker det är svårt att få något som inte är flytande att bli riktigt luftigt - det är enklare att vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Men det går, till nöds.

Till äggvita är den däremot utmärkt.

Hacka samman saker och mixa gryner, frön och nötter fixar stavmixern också fint. Det går att mixa en smulpajsdeg. Men det är lättare att göra en matpajsdeg i en vanlig mixer.

Nej, maränger brukar bli mjuka i frysen om du inte lyckas förvara dem helt lufttätt. Och det är ju svårt. Så förvara dem torrt i rumstemperatur istället så håller de längst.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakapizza

Snabbare pizza

Pizza till fredagsmyset? Det finns knep som gör pizzan klar på nolltid!

bakapizza.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

Förr var ett välfyllt kakfat en förutsättning för ett lyckat kalas. Och många klassiska småkakor tål att provas! De är lättbakade, går fort att göra och smakar fantastiskt till kaffet!

Baka finska pinnar, chokladbröd, drömmar, syltkakor eller prova ett nytt recept på russinkakor och du kommer snart att stå där med sju sorters småkakor på fatet.

De flesta småkakor tål dessutom att frysas eller förvars i rumstemperatur lång tid. Om det nu blir några kvar att spara efter provsmakningen vill säga...

 bakakaka.se