Stavmixer till bakningen?
Hej och tack för en underbar sida! Jag undrar: kan man använda en stavmixer när man ska röra smör och socker poröst (istället för elvisp) och när man ska mixa ihop en pajdeg (istället för matberedare). Och kan man frysa in marängbottnar med gott resultat? Tack på förhand! Jenny
- Jenny
Jag använder stavmixer till allt möjligt i köket och här är mina tankar: Jag tycker det är svårt att få något som inte är flytande att bli riktigt luftigt - det är enklare att vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Men det går, till nöds. Till äggvita är den däremot utmärkt. Hacka samman saker och mixa gryner, frön och nötter fixar stavmixern också fint. Det går att mixa en smulpajsdeg. Men det är lättare att göra en matpajsdeg i en vanlig mixer. Nej, maränger brukar bli mjuka i frysen om du inte lyckas förvara dem helt lufttätt. Och det är ju svårt. Så förvara dem torrt i rumstemperatur istället så håller de längst. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittHuvudrätt, dessert eller bakverk? Det finns många mjölkfria alternativ. Prova en uppfriskande citronsorbet till efterrätt! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. Bästa fisken i ugnTorsk med timjan
Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|