Laktosfria bullar?

Laktosfria bullar hur gör jag? Kan jag byta ut mjölken med vatten eller ska jag använda laktosfri mjölk??

- Ewa

Byt helt enkelt ut vanlig mjölk mot laktosfri mjölk.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Muffins

Räddningen i en veckad pappersform

När det plötsligt knackar på dörren är det skönt att ha en snabb fikalösning till hands. Kladdkakemuffins kan vara räddningen!

bakakaka.se

Dressing

Salladens bästa vän

Det är dressingen som får salladen att lyfta! Sno ihop en rhodeislandsås som skickar den färdiga varianten till skamvrån.

dressingrecept.se


Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

Mjuka bröd med god fyllning är tacksamt att kunna trolla fram på några minuter. Har du gjort en stor omgång piroger är det lätt att värma så många som det går åt. Och piroger är också bra utflyktsmat eller mellanmål.
Fyll pirogerna med din favoritfyllning: Vegetariskt med fetaost eller kanske veganska piroger med ris och lök?
Eller så lagar du en omgång klassiska piroger fyllda med köttfärs och ost. Den som vill ha riktigt smakrika piroger använder getost och gör piroger med chèvre. Snabbt, gott och hemlagat!

 helgmenyn.se