Råd om frysning?

När är det bäst att ta i bullarna i platspåsar för att frysas? När dom har svalnat, eller är ljumna eller varma? Och hur undviker man att bullarna blir "tråkiga" när dom tinas. T.ex att pärlsockret smälter.

- Josefin

Hej!

Låt bullarna svalnat till rumstemperatur under bakduk. När jag tinar bullar brukar jag ta fram dem i god tid och låta dem tina i rumstemperatur för att därefter värma dem en ganska kort stund i 150 grader i ugnen.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se


Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen.

Gröt blir ett snabbt och stadigt mellanmål. Prova mättande hirsgröt eller gör mannagrynsgröten till en riktigt härlig mannagrynspudding!

 bärrecept.se