Bullfyllningen flyter ut!

När jag formar mina bullar till snurror så flyter en del av fyllningen ut på plåten och bullarna blir platta.

Vad gör jag för fel?

- Katarina

Jag undrar om det inte är två problem du har, både att bullarna blir platta och att fyllningen rymmer.

Fyllningen: Prova att göra fyllningen lite fastare, lite mindre fett och mera socker. Testa att ta lite tunnare lager. Om du kavlar ut degen tunnare och gör fler lager med fyllning tror jag du blir av med problemet. Du kan också använda bullformar...

... vilket kanske hjälper mot att bullarna blir platta också? För ofta blir bullarna det när de jäst fel och flutit ut. Ett lätt knep är då att skära lite tjockare skivor och lägga dem i bullformar - då tvingas bullarna jäsa rakt upp även om degen är lite vek (lös). Prova - jag hoppas du hittar lösningen!



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

bakapizza.se

Laga mer fisk!

Mat med gott rykte

Inte bara nyttiga utan dessutom fulla med smak. Bjud på klassiskt dillkryddade laxkotletter!

fiskrecept.nu


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se