Tina bullarna?

Hur tinar jag bullarna på bästa sätt så inte pärlsockret smälter?Kan man lägga fram dom i rumstemperatur 4 timmar innan dom ska ätas? Ska ha dop och måste göra bullarna i förväg för att hinna. Vill INTE tina bullarna i ugnen, kommer vi inte ha tid med.

- Lina

Det låter som en bra plan. Att tina i rumstemperatur brukar göra att man slipper torra, trista bullar - även om det förstås är gott med varma kanelbullar.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Enkel festmat

Viltskav till mer än bara grytor!

Färdigt renskav är den lätta vägen till lyxiga vilträtter på några minuter. Allt från renskavspytt till klassisk viltgryta passar både helgkväll som vardag!

viltskav.se

Sockerkakor

Klassisk kaka står sig genom trender.

Det finns tidlös fika, som alltid passar. Tigerkakan hör dit!

sockerkakor.se


Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång!

 bakatårta.se