Bullarna blir brända i botten!

Varför blir mina bullar alltid brända i botten? Jag gör exakt det som står i recepten.

- linda

Jag skulle gissa att det helt enkelt handlar om att din ugn värmer lite mer underifrån än de flesta andra. Ugnar är olika. Mitt tips är att helt enkelt flytta upp plåten så bullarna får mer värme uppifrån än underifrån. Får bullarna lagom mycket färg ovanpå? I så fall kanske du behöver sänka temperaturen något när du flyttar upp dem, så de inte blir brända.

Skulle problemet kvarstå kanske du ska kolla så att ugnen fungerar som den ska och värmen med alla element?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annicka
31 augusti 2018

Om äppelmoset blivit lite bränt Vad gör jag ??




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Matbröd

Hembakad lyx

Doften av nybakat bröd fyller köket! hembakatbrod.se är här!

hembakatbrod.se

Tårta i långpanna

Tårta till alla!

Studenterna springer ut, sommarens fester drar närmre. Baka tårta i långpanna till många!

bakatårta.se


Glutenfri paj

Baka bäst glutenfritt

Att baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför!

Du måste inte använda vanligt mjöl för att lyckas med bakningen. Med kokosmjöl och mandelmjöl blir pajdegen både spröd och full av smak. Baka en glutenfri björnbärspaj med citronrasp i fyllningen och du kommer att märka hur kokos– och mandeltonerna i degen lyfter fyllningen! Eller baka glutenfri hallonpaj med vanilj och mandelmassa, perfekt efterrätt eller lyxfika till helgen.
Gillar du mandel är en glutenfri smulpaj med äpple ett bra tips. Sen finns förstås chokladkaka av det riktigt maffiga slaget – med massor av mörk choklad. Eller kanske en klassisk kladdkaka? Fast glutenfri då…
 

 glutenfriarecept.se