Bullarna blir brända i botten!

Varför blir mina bullar alltid brända i botten? Jag gör exakt det som står i recepten.

- linda

Jag skulle gissa att det helt enkelt handlar om att din ugn värmer lite mer underifrån än de flesta andra. Ugnar är olika. Mitt tips är att helt enkelt flytta upp plåten så bullarna får mer värme uppifrån än underifrån. Får bullarna lagom mycket färg ovanpå? I så fall kanske du behöver sänka temperaturen något när du flyttar upp dem, så de inte blir brända.

Skulle problemet kvarstå kanske du ska kolla så att ugnen fungerar som den ska och värmen med alla element?



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Annicka
31 augusti 2018

Om äppelmoset blivit lite bränt Vad gör jag ??




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Pajrecept

Viltpaj som värmer

Prova ett gott recept på viltpaj och upptäck en god variant av den populära köttfärspajen!

Paj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar.

Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj?

Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället!

Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga.

God helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se