Hur formar jag bullar?

Det finns olika sätt att forma bullar på, ex snurror eller knutar.. men aldrig någon beskrivning på hur man faktiskt gör en knut eller en snurra! Hur gör man??

- Charlotte

Hur du formar bullar till olika former är svårt att beskriva med ord, det kräver bilder. Och vi räknar med att på sikt få upp en guide för hur du formar bullar. En kanelbulle är enklare att beskriva:

Kavla ut degen tunt, bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i centimetertjocka skivor och du har kanelsnäckor!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Alexandra
18 augusti 2011

För att göra knyten: Kavla ut degen och bre på fyllningen. Vik sedan degen mitt över, kant mot kant. Sedan skär i centimetertjocka strimmor. Ta en strimma, håll ena sidan mellan fingrarna i ena handen och den andra sidan mellan fingrarna i andra handen. Snurra sedan var sida åt varsitt håll, så att strimman blir tvinnad. Sedan knyt ihop den till en knut och lägg på bakplåtspapper. Klart!

Kommentar av Veronica
29 september 2010

Jag undrar också hur man formar kanelbullar till knutar!!?? hittar inga bilder s skulle verkligen uppskatta o mdet kom upp!

Kommentar av maggan
31 oktober 2010

jag har i alla tider undrat hur man gör de olika till bullarna,så det vore trevligt att få reda på. MVH Maggan


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Äppelpremiär!

Redo för en miljöklok äppelsäsong!

Nu kommer den fantastiska tiden när träden dignar av frukt. Hemgjord äppelpaj är himmelskt gott och en miljöklok efterrätt eller fika!

Vackert gröna, gyllengula eller knallröda – nu börjar äpplena mogna runt om i landet och vi går in i en tid när det finns färska, svenska äpplen i mängder.
Äppelpajer är fantastiska efterrätter som går fort att laga på närodlad frukt och miljösnälla livsmedel. Klassisk äppelpaj, äppelpaj med kanel eller en variant med mandelmassa? Vill du ha smulpaj med havregryn eller göra äppelpaj på äppelmos? Alla passar perfekt med hemgjord vaniljsås!
Den som själv har stora äppelträd vet hur mycket frukt det blir. Gör en insats och dela med dej av överskottet! Sätt upp en lapp i närbutiken och bjud in den som vill plocka. Ta med en kasse till jobbet. Ställ ut en låda vid grinden och en lapp! Så minskar vi transporter och mängden frukt som hamnar i komposten blir mindre.
Saknar du trädgård och ser hur frukten faller från träden? Knacka på och fråga om du får plocka! Som tack för hjälpen kan du alltid bjuda på äppelpaj!

 smulpaj.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Lyxfika

Bästa bakelsetipsen

Snabbaste bakelsen kan vara den godaste! Rulltårta fylld med romrussin blir lyxig helgfika.

Gott till helgfika eller kanske lite vardagslyx? Det finns bra knep för att piffa upp de enklaste kakorna. Klassiska havreflarn med glass, smörkräm eller sylt mellan blir de riktiga minibakelser. Rulltårta i snygga skivor, gärna med lite spritsad grädde eller bär på är snabbakelsen framför andra. Gärna smaksatt med arrakssmörkräm eller romrussin… Nybakade choklad– och nötmuffins eller mjuka vinbärsmuffins… Lite spritsad grädde eller vaniljglass på toppen – Lagom mycket krångel, snyggt och gott!
För att inte tala om franska våfflor, nästan för gott för att serveras…
 

 bakakaka.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Gratänger

Broccoligratäng En krämig broccoligratäng som smakar och värmer.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...