Hur formar jag bullar?

Det finns olika sätt att forma bullar på, ex snurror eller knutar.. men aldrig någon beskrivning på hur man faktiskt gör en knut eller en snurra! Hur gör man??

- Charlotte

Hur du formar bullar till olika former är svårt att beskriva med ord, det kräver bilder. Och vi räknar med att på sikt få upp en guide för hur du formar bullar. En kanelbulle är enklare att beskriva:

Kavla ut degen tunt, bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i centimetertjocka skivor och du har kanelsnäckor!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Alexandra
18 augusti 2011

För att göra knyten: Kavla ut degen och bre på fyllningen. Vik sedan degen mitt över, kant mot kant. Sedan skär i centimetertjocka strimmor. Ta en strimma, håll ena sidan mellan fingrarna i ena handen och den andra sidan mellan fingrarna i andra handen. Snurra sedan var sida åt varsitt håll, så att strimman blir tvinnad. Sedan knyt ihop den till en knut och lägg på bakplåtspapper. Klart!

Kommentar av Veronica
29 september 2010

Jag undrar också hur man formar kanelbullar till knutar!!?? hittar inga bilder s skulle verkligen uppskatta o mdet kom upp!

Kommentar av maggan
31 oktober 2010

jag har i alla tider undrat hur man gör de olika till bullarna,så det vore trevligt att få reda på. MVH Maggan




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se


Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

Visst kräver en cheesecake lite förberedelser, men det är den värd! Om tiden är knapp kan en lakritskladdkaka med krossad turkisk peppar passa bättre. Visst hör lakrits och Halloween ihop? Lakrits är också smaksättningen på det bästa hemgjorda Halloweengodiset: lakritskola. Gör förresten i ordning en stor bålskål med blodröd bål när festen är på gång. Härlig och hemsk Halloween önskas alla läsare!

 halloweenrecept.se