Hur formar jag bullar?

Det finns olika sätt att forma bullar på, ex snurror eller knutar.. men aldrig någon beskrivning på hur man faktiskt gör en knut eller en snurra! Hur gör man??

- Charlotte

Hur du formar bullar till olika former är svårt att beskriva med ord, det kräver bilder. Och vi räknar med att på sikt få upp en guide för hur du formar bullar. En kanelbulle är enklare att beskriva:

Kavla ut degen tunt, bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i centimetertjocka skivor och du har kanelsnäckor!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Alexandra
18 augusti 2011

För att göra knyten: Kavla ut degen och bre på fyllningen. Vik sedan degen mitt över, kant mot kant. Sedan skär i centimetertjocka strimmor. Ta en strimma, håll ena sidan mellan fingrarna i ena handen och den andra sidan mellan fingrarna i andra handen. Snurra sedan var sida åt varsitt håll, så att strimman blir tvinnad. Sedan knyt ihop den till en knut och lägg på bakplåtspapper. Klart!

Kommentar av Veronica
29 september 2010

Jag undrar också hur man formar kanelbullar till knutar!!?? hittar inga bilder s skulle verkligen uppskatta o mdet kom upp!

Kommentar av maggan
31 oktober 2010

jag har i alla tider undrat hur man gör de olika till bullarna,så det vore trevligt att få reda på. MVH Maggan


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se


Frukost

Lyxigt nybakat!

Sparka igång dagen med stil! Hembakta frallor vinner över vilket morgonhumör som helst.

En bra start tycks kunna påverka hela dagen. Och få saker får en på lika bra humör som nybakat bröd till frukost! Njut av mjuka tekakor med smör och god hårdost. Baka franskbrödbullar och servera med favoritmarmeladen och hela kannan nybryggt te.

Vill du stila lite extra bakar du egna bagels till långfrukosten. Eller steker en rejäl hög med amerikanska pannkakor...

Inte hunnit förbereda bakandet och eller för morgontrött för större projekt? Det finns alltid scones av många slag. Rykande nygräddade är de en minst lika god start på dagen!

 frukostbullar.se