Hur formar jag bullar?

Det finns olika sätt att forma bullar på, ex snurror eller knutar.. men aldrig någon beskrivning på hur man faktiskt gör en knut eller en snurra! Hur gör man??

- Charlotte

Hur du formar bullar till olika former är svårt att beskriva med ord, det kräver bilder. Och vi räknar med att på sikt få upp en guide för hur du formar bullar. En kanelbulle är enklare att beskriva:

Kavla ut degen tunt, bred på fyllningen och rulla till en rulle. Skär i centimetertjocka skivor och du har kanelsnäckor!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Alexandra
18 augusti 2011

För att göra knyten: Kavla ut degen och bre på fyllningen. Vik sedan degen mitt över, kant mot kant. Sedan skär i centimetertjocka strimmor. Ta en strimma, håll ena sidan mellan fingrarna i ena handen och den andra sidan mellan fingrarna i andra handen. Snurra sedan var sida åt varsitt håll, så att strimman blir tvinnad. Sedan knyt ihop den till en knut och lägg på bakplåtspapper. Klart!

Kommentar av Veronica
29 september 2010

Jag undrar också hur man formar kanelbullar till knutar!!?? hittar inga bilder s skulle verkligen uppskatta o mdet kom upp!

Kommentar av maggan
31 oktober 2010

jag har i alla tider undrat hur man gör de olika till bullarna,så det vore trevligt att få reda på. MVH Maggan




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smart helgmat

Lyxig kyckling - helgmat som räcker länge!

En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan.

kycklingrecept.nu

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se


Pizza

Ruccola

Knaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola.

En välgjord pizza är en fest för både ögat och gommen. Baka den själv från grunden så behöves bara enkla pålägg för att lyckas. Börja med en riktigt god botten, luftig och frasig. Bäst lyckas du med en långjäst pizzadeg, men även en pizza gjord på snabb pizzadeg kan bli en läckerhet. Ska du ta med pizzan på utflykten passar ofta en mjuk pizzabotten bättre.

En hemmakokt tomatsås och du är i land med en aubergine och ruccolapizza som slår många omständiga recept med massor av ingredienser. Som så ofta, det enkla kan vara det riktigt goda!

 bakapizza.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...