|     
        	Varför blir bullarna inte saftiga?
           Varför blir bullarna inte nog saftiga? Jag brukar baka kalljästa vaniljbullar. Jag vet inte vad som blir fel, för all fyllning hamnar på plåten. Då lägger jag dessa i bakformar istället och visst blir de saftiga, men inte lika saftiga som jag vill att de ska bli. Vad göra jag för fel. Receptet är: 150gr smör 10dl vetemjöl 3 dl mjölk 2 ägg 50g jäst 2 msk socker Fyllning: 100g smör 1dl socker 3msk vaniljsocker Finfördela det kalla smöret i mjölet. Tillsätt mjölken och de lätt uppvispade äggen. Samt jäst utrörd i socker. Arbeta samman degen. Vore tacksam för tips! 
        - Cilla
       Det är svårt att säga, men knådning och jäsning är viktiga för ett bra resultat. Titta i grundreceptet för kanelbullar för instruktioner! Degen ska alltså inte bara arbetas ihop utan verkligen knådas, gärna i 15 minuter i maskin - eller dubbla tiden för hand... Var noga med att låta degen jäsa till dubbel storlek vid båda jäsningarna.       
        |  |