Varför blir bullarna inte saftiga?

Varför blir bullarna inte nog saftiga?

Jag brukar baka kalljästa vaniljbullar. Jag vet inte vad som blir fel, för all fyllning hamnar på plåten. Då lägger jag dessa i bakformar istället och visst blir de saftiga, men inte lika saftiga som jag vill att de ska bli. Vad göra jag för fel.

Receptet är:

150gr smör

10dl vetemjöl

3 dl mjölk

2 ägg

50g jäst

2 msk socker

Fyllning:

100g smör

1dl socker

3msk vaniljsocker

Finfördela det kalla smöret i mjölet. Tillsätt mjölken och de lätt uppvispade äggen. Samt jäst utrörd i socker. Arbeta samman degen.

Vore tacksam för tips!

- Cilla

Det är svårt att säga, men knådning och jäsning är viktiga för ett bra resultat. Titta i grundreceptet för kanelbullar för instruktioner! Degen ska alltså inte bara arbetas ihop utan verkligen knådas, gärna i 15 minuter i maskin - eller dubbla tiden för hand... Var noga med att låta degen jäsa till dubbel storlek vid båda jäsningarna.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fruktrecept

Fem om dagen

Paj, sallad, soppa, smoothie. Vi äter gärna fem frukter om dagen, särskilt när de samsas i en fruktsallad!

fruktrecept.se

Tjuvstarta våffelfrossan

Tid för våfflor

Den 25:e mars firas Vårfrudagen, eller våffeldagen som den blivit i hungrig folkmun. För visst är våfflor fantastiskt gott?

vafflor.se


Enklaste - och godaste - pastan

Pasta på italienska

Ibland är den dyrbaraste ingrediensen tid. Så är fallet med hemlagad pasta som smakar fantastiskt men bara kräver ägg, mjöl och lite salt samt en del tid och kärlek.

Italienarnas matlagning, med fina råvaror och lite extra omsorg vid tillagningen ger rätter som är mer än summan av delarna. Pasta puttanesca är ett klassiskt exempel som har härlig sälta från oliver, sardeller och kapris. I väntan på solmogna tomater använder vi den bästa sortens konserverade. Även en enkel tomatsås lyfter från godkänt till bravo med lite omsorg, balsamvinäger och rosmarin. Pasta puttanesca, gärna med färsk pasta och en fetaostkräm till blir bästa smakvännerna att avnjuta till Melodifestivalfinalen!

 pastarecept.nu