Varför blir bullarna inte saftiga?

Varför blir bullarna inte nog saftiga?

Jag brukar baka kalljästa vaniljbullar. Jag vet inte vad som blir fel, för all fyllning hamnar på plåten. Då lägger jag dessa i bakformar istället och visst blir de saftiga, men inte lika saftiga som jag vill att de ska bli. Vad göra jag för fel.

Receptet är:

150gr smör

10dl vetemjöl

3 dl mjölk

2 ägg

50g jäst

2 msk socker

Fyllning:

100g smör

1dl socker

3msk vaniljsocker

Finfördela det kalla smöret i mjölet. Tillsätt mjölken och de lätt uppvispade äggen. Samt jäst utrörd i socker. Arbeta samman degen.

Vore tacksam för tips!

- Cilla

Det är svårt att säga, men knådning och jäsning är viktiga för ett bra resultat. Titta i grundreceptet för kanelbullar för instruktioner! Degen ska alltså inte bara arbetas ihop utan verkligen knådas, gärna i 15 minuter i maskin - eller dubbla tiden för hand... Var noga med att låta degen jäsa till dubbel storlek vid båda jäsningarna.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Ädelost

Kombinera grovt med grönt och gör en god fullkornslasagne!

lasagne.nu

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu


Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

Risotto som sakta koka samman är bekvämmat av högsta klass. Enkel att lyckas med, lätt att passa och framförallt lätt att variera.
Smaksätt risotton med fänkål och ruccola eller champinjoner och ärtor och du har en god vegetarisk rätt som fungerar både som huvudrätt eller tillbehör.
Laga risotto med klassiska smaksättare som bacon eller salami. Eller gör en kryddig risotto med timjan och paprika som ger smak. Ett perfekt tillbehör till både kött och fågel. Eller helt enkelt som den är – serverad med en god sallad och bröd!

 risotto.nu