![]() ![]()
Varför blir bullarna inte saftiga?
![]() Varför blir bullarna inte nog saftiga? Jag brukar baka kalljästa vaniljbullar. Jag vet inte vad som blir fel, för all fyllning hamnar på plåten. Då lägger jag dessa i bakformar istället och visst blir de saftiga, men inte lika saftiga som jag vill att de ska bli. Vad göra jag för fel. Receptet är: 150gr smör 10dl vetemjöl 3 dl mjölk 2 ägg 50g jäst 2 msk socker Fyllning: 100g smör 1dl socker 3msk vaniljsocker Finfördela det kalla smöret i mjölet. Tillsätt mjölken och de lätt uppvispade äggen. Samt jäst utrörd i socker. Arbeta samman degen. Vore tacksam för tips!
- Cilla
![]() Det är svårt att säga, men knådning och jäsning är viktiga för ett bra resultat. Titta i grundreceptet för kanelbullar för instruktioner! Degen ska alltså inte bara arbetas ihop utan verkligen knådas, gärna i 15 minuter i maskin - eller dubbla tiden för hand... Var noga med att låta degen jäsa till dubbel storlek vid båda jäsningarna. ![]() ![]() ![]()
|
|