Varför smakar bullarna jäst?

Jag tycker att mina bullar smakar jäst.

Vad gör jag för fel?

- Biggan

De smakar jäst, säger du? Det är svårt att säga säkert varför när jag inte vet hur brödet ser ut, har det till exempel jäst upp som det ska?

Jag skulle gissa på två möjliga orsaker/ lösningar. Antingen har du jäst dina bullar på tok för länge och/ eller för varmt - de smakar helt enkelt lite lätt av alkohol och får en jästsmak. (Kanske inte så troligt - men fullt möjligt!)

En annan möjlighet är att du inte bakat dem länge nog. (Kanske det mest troliga.) Brödet är helt enkelt inte färdiggräddat och får en jästsmak.

Prova att titta på något av dessa alternativ och se om du får ordning på bullarna!

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
7 mars 2013

Hej!

Vid vilken innertemperatur är en laxpudding färdiggräddad?

Tack på förhand.

Susanne




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se