Varför smakar bullarna jäst?

Jag tycker att mina bullar smakar jäst.

Vad gör jag för fel?

- Biggan

De smakar jäst, säger du? Det är svårt att säga säkert varför när jag inte vet hur brödet ser ut, har det till exempel jäst upp som det ska?

Jag skulle gissa på två möjliga orsaker/ lösningar. Antingen har du jäst dina bullar på tok för länge och/ eller för varmt - de smakar helt enkelt lite lätt av alkohol och får en jästsmak. (Kanske inte så troligt - men fullt möjligt!)

En annan möjlighet är att du inte bakat dem länge nog. (Kanske det mest troliga.) Brödet är helt enkelt inte färdiggräddat och får en jästsmak.

Prova att titta på något av dessa alternativ och se om du får ordning på bullarna!

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
7 mars 2013

Hej!

Vid vilken innertemperatur är en laxpudding färdiggräddad?

Tack på förhand.

Susanne




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com

Pingst

Pingsttid med dignande kakfat

Vad behövs för en skön pingsthelg? Baka kolakakor och sätt på kaffet!

smakakor.se


Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité.
De första äpplena brukar försvinna ner i äppelpajen. Med eller utan kanel? Några burkar äppelmos är ett bra sätt att lagra sommaren inför vintern. På efterrrättsfronten är både en god äppelkaka och ugnsbakad äpplen riktiga läckerheter! Behöver jag säga vaniljsås?

 bakakaka.se