Varför smakar bullarna jäst?

Jag tycker att mina bullar smakar jäst.

Vad gör jag för fel?

- Biggan

De smakar jäst, säger du? Det är svårt att säga säkert varför när jag inte vet hur brödet ser ut, har det till exempel jäst upp som det ska?

Jag skulle gissa på två möjliga orsaker/ lösningar. Antingen har du jäst dina bullar på tok för länge och/ eller för varmt - de smakar helt enkelt lite lätt av alkohol och får en jästsmak. (Kanske inte så troligt - men fullt möjligt!)

En annan möjlighet är att du inte bakat dem länge nog. (Kanske det mest troliga.) Brödet är helt enkelt inte färdiggräddat och får en jästsmak.

Prova att titta på något av dessa alternativ och se om du får ordning på bullarna!

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
7 mars 2013

Hej!

Vid vilken innertemperatur är en laxpudding färdiggräddad?

Tack på förhand.

Susanne




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com


Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

Broccoli är som gjort för paj, och tillsammans med ädelost har pajen närapå blivit klassisk på många mindre lunchställen.

Laga vår goda broccolipaj på fullkornsmjöl och servera med en god sallad. Lättlagad mat som kan serveras varm eller kall. Och som alltid smakar lika bra! Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se