Varför smakar bullarna jäst?

Jag tycker att mina bullar smakar jäst.

Vad gör jag för fel?

- Biggan

De smakar jäst, säger du? Det är svårt att säga säkert varför när jag inte vet hur brödet ser ut, har det till exempel jäst upp som det ska?

Jag skulle gissa på två möjliga orsaker/ lösningar. Antingen har du jäst dina bullar på tok för länge och/ eller för varmt - de smakar helt enkelt lite lätt av alkohol och får en jästsmak. (Kanske inte så troligt - men fullt möjligt!)

En annan möjlighet är att du inte bakat dem länge nog. (Kanske det mest troliga.) Brödet är helt enkelt inte färdiggräddat och får en jästsmak.

Prova att titta på något av dessa alternativ och se om du får ordning på bullarna!

Lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
7 mars 2013

Hej!

Vid vilken innertemperatur är en laxpudding färdiggräddad?

Tack på förhand.

Susanne




Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Morotskaka

Lätt och god

Lättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier.

morotskaka.com

Frukostbullar

Hembakad frukost-bulle förgyller hela dagen!

Vem vill inte vakna till doften av nybakat bröd? Hembakta grahamsbullar är rätt blandning mellan nyttigt och gott!

frukostbullar.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se