Varför smakar bullarna jäst?
Jag tycker att mina bullar smakar jäst. Vad gör jag för fel?
- Biggan
De smakar jäst, säger du? Det är svårt att säga säkert varför när jag inte vet hur brödet ser ut, har det till exempel jäst upp som det ska? Jag skulle gissa på två möjliga orsaker/ lösningar. Antingen har du jäst dina bullar på tok för länge och/ eller för varmt - de smakar helt enkelt lite lätt av alkohol och får en jästsmak. (Kanske inte så troligt - men fullt möjligt!) En annan möjlighet är att du inte bakat dem länge nog. (Kanske det mest troliga.) Brödet är helt enkelt inte färdiggräddat och får en jästsmak. Prova att titta på något av dessa alternativ och se om du får ordning på bullarna! Lycka till! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterBaka en cocoskaka i helgen!Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad. VegetarisktEnkel och god vego med fyllda grönsaker i ugnVegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat. Alla hjärtans dagKärlek från köketDen 14:e februari är alla hjärtans dag. Det vill vi fira med mycket gott till dem vi gillar! Börja gärna dagen med doftande apelsinscones med mandel. I långpanna kan man baka till många, som kärleksmums eller ljusa brownies med vit choklad. Framåt kvällen är det skönt att krypa ihop med rykande hett irish coffee och kanske njuta av hemgjord vaniljglass med muscovadosocker. Ha en god alla hjärtans dag! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Hej!
Vid vilken innertemperatur är en laxpudding färdiggräddad?
Tack på förhand.
Susanne