Bullarna blir till torn!
När jag bakar bullar i bullformar, brukar de ha en tendens till att jäsa rakt uppåt och bli som små torn... Jag har en kombinationsgissning på denna, dels för hårt rullad deg samt för kort jästid. Vad tror du
- Mimz
Ja, du är nog inte fel ute! Jag tycker att bullarna har en tendens att bli till torn när de inte jäst nog i bunken eller på plåten. Du kan prova längre jästid. Prova lite tunnare skivor av degrullen, det kan också vara en bra idé. En nödlösning om du står med en massa bullar på plåt och ser att de jäser som torn i ugnen är att platta till bullarna något i mitten innan du sätter in plåten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!Vår nya, glutenfria kladdkaka är en kaka de flesta tål. Och som alla gillar! Kryddig pajKryddstarka pajerTexmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna. Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|