Bullarna blir till torn!
När jag bakar bullar i bullformar, brukar de ha en tendens till att jäsa rakt uppåt och bli som små torn... Jag har en kombinationsgissning på denna, dels för hårt rullad deg samt för kort jästid. Vad tror du
- Mimz
Ja, du är nog inte fel ute! Jag tycker att bullarna har en tendens att bli till torn när de inte jäst nog i bunken eller på plåten. Du kan prova längre jästid. Prova lite tunnare skivor av degrullen, det kan också vara en bra idé. En nödlösning om du står med en massa bullar på plåt och ser att de jäser som torn i ugnen är att platta till bullarna något i mitten innan du sätter in plåten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Smak av höstHöstsmaker inför HalloweenVärm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen. SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. SmåkakorNya småkakorna som alla kan baka!
Hembakat är alltid godast. Men ibland vill man bara ha något lättbakat utan att stå länge i köket. Småkakor är det perfekta allternativ till köpta kex eller torra bullar. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|