Bullarna blir till torn!

När jag bakar bullar i bullformar, brukar de ha en tendens till att jäsa rakt uppåt och bli som små torn... Jag har en kombinationsgissning på denna, dels för hårt rullad deg samt för kort jästid. Vad tror du

- Mimz

Ja, du är nog inte fel ute! Jag tycker att bullarna har en tendens att bli till torn när de inte jäst nog i bunken eller på plåten.

Du kan prova längre jästid. Prova lite tunnare skivor av degrullen, det kan också vara en bra idé. En nödlösning om du står med en massa bullar på plåt och ser att de jäser som torn i ugnen är att platta till bullarna något i mitten innan du sätter in plåten.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se


Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

Chokladrutor sprängfyllda med choklad och gärna nötter är svårt att motstå. Värstingbrownies med kexbotten är svårslagna och imponerar på de mest svårflirtade. Men också lättbakade kolabrownies är läckert och snyggt på kakfatet. Liksom brownies med muscovadosocker. Eller så provar du lyxiga romrussinbrownies med mandel. Gillar du vit choklad finns blondies, den ljusa varianten av brownies. Här ett recept på blondies med mandel och tranbär! Massor av vit choklad och massor av god smak utlovas…

 browniesrecept.se