![]() ![]()
Bullarna jäser knappt!
![]() Mina bullar jäser knappt... nästan vid varje tillfälle Vad tror du jag gör för fel?!
- annika
![]() Om problemet uppstår varje gång så kommer här några förslag på felsökning: Jästen - är den färsk? Degvätskan - är den lagom varm, inte så varm att jästen dör? Hur är det med mjölmängden? Använd inte mer mjöl än absolut nödvändigt, en torr och fast deg har svårt att jäsa. Använder du mycket socker och fett - det kan hämma jäsningen. Prova i så fall att tillsätta smör och socker när du knådat en stund. Salt - använd salt utan jod, då jod kan störa jäsningen. Knåda degen väl och länge, det är också viktigt. Skulle det trots allt vara svårt att få igång jäsningen kan det vara lite kallt och dragit i rummet. Testa då att sätta in plåten tillsammans med en skål varmt vatten i en avstängd ugn. Då bör jäsningen komma igång! ![]() ![]() ![]()
|
|