Bullarna jäser knappt!
Mina bullar jäser knappt... nästan vid varje tillfälle Vad tror du jag gör för fel?!
- annika
Om problemet uppstår varje gång så kommer här några förslag på felsökning: Jästen - är den färsk? Degvätskan - är den lagom varm, inte så varm att jästen dör? Hur är det med mjölmängden? Använd inte mer mjöl än absolut nödvändigt, en torr och fast deg har svårt att jäsa. Använder du mycket socker och fett - det kan hämma jäsningen. Prova i så fall att tillsätta smör och socker när du knådat en stund. Salt - använd salt utan jod, då jod kan störa jäsningen. Knåda degen väl och länge, det är också viktigt. Skulle det trots allt vara svårt att få igång jäsningen kan det vara lite kallt och dragit i rummet. Testa då att sätta in plåten tillsammans med en skål varmt vatten i en avstängd ugn. Då bör jäsningen komma igång! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SoppreceptSopplunchSoppa är den perfekta lunchen en solig höstdag. Och en utmärkt starkt på middagen en kulen kväll! Nya sopprecept på sopprecept.se. EfterrätterSaffrans- pannkakaGyllengul, serverad på klassiskt vis med vispgrädde och salmbärssylt - saffranspannkakan är en riktig, gotländsk läckerhet! Men kakan är inte svår att lyckas med hemma i köket. Tvärtom är den en lättlagad efterätt som går fint att laga till många. Prova ett recept på saffranspannkaka i långpanna till helgen! Och skulle du sakna salmbärssylt i skafferiet så prova med björnbär eller hjortron. Succén är given! Trevlig helg! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|