![]() ![]() Mjölkfria kanelbullar![]() Kanelbullar går fint att baka utan mjölk, smör och ägg! Prova detta recept som passar både mjölkproteinallergiska, laktosintoleranta och veganer. Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:20 stycken stora bullar Smält margarinet (eller använd olja) och tillsätt havredrycken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma. Lös jästen med vätskan. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 10 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn fyrkant, cirka 25X25 cm. Rör samman rumsvarmt margarin, socker och kanel till en jämn smet. (Om margarinet är kallt och hårt - skiva det med osthyvel så mjuknar det snabbare.) Bred ut fyllningen jämnt över degen, men spara en liten remsa i framkant på degen. Pensla kanten med vatten. Rulla samman degen med fyllningen i, rulla mot dig och avsluta med att låta den strukna kanten fästa ihop rullen. Mät och skär degen i 20 skivor, om du vill ha stora bullar, och 30 för små bullar. Skär så fort du rullat längden - om den börjar jäsa blir det svårare att få fina skivor. Använd en vass, gärna tandad kniv. Lägg bullarna i formar, eller på bakplåtspapper på plåten. Det går också att smörja plåten med margarin. Pensla bullarna med lite havredryck och strö eventuellt över pärlsocker som dekoration. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10-12 minuter. Låt svalna något under bakduk, på galler. Serveras varma eller ljumma! ![]() ![]() 12 september 2009
Mmmmm mina fantastiskt recept, mina bullar är perfekta! ![]() ![]() ![]() 5 november 2010
Super goda!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
UNDERBARA!! Hittade receptet för jag hade bestämt mig för att baka bullar men hade inga ägg hemma, panik... :) Jag använde mjölk ist för havre dryck och det gick fin fint