Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!
kokasylt.se
Squash brukar växa så det brakar i augusti. En god pudding till efterrätt eller lunch kanske?
Nu är säsongen för squash och den som provat att odla dessa snabbväxande jättefrukter vet att de finns i mängder av varianter och kan bli enorma.
När du ätit dej mätt på squashsoppa kan du prova att göra en variant med squash och svamp. Att fylla och ugnsbaka squash är en läcker rätt som passar många. Eller använd den istället för aubergin i en klassisk moussaka.
En enkel squashpudding passar både efterrätt eller som lättare kvällsrätt. Servera med frukt och lite vispad grädde!
efterratter.se
Här på Island bakar de kanelbullar som är hårda & knapriga, mer som skorpor nästan men inte riktigt så torra, jag har faktiskt aldrig frågat hur de gör (jäst eller bakpulver), utan fortsätter att baka mina vanliga svenska bullar.