Svarta och röda vinbär skiljer sig distinkt åt när det gäller smak, men båda blir goda i vinbärskakor - eller till sylt förstås!
smakakor.se
Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.
Jordgubbarna hänger röda i trädgården och på självplock. Utanför alla mataffärer snubblar man över stånd, fyllda med små lådor med lockande gubbar. Passa på när de är billiga och färska och koka syltgrytan full med jordgubbssylt! Tillsammans med rabarber i sylt piggas jordgubbarna upp av syrligheten. Dessa båda godsaker i lika delar är goda i saft också. Och glöm inte att ta en paus mellan saftande och syltande, i sällskap med en skål jordgubbar och mjölk.
kokasylt.se
Här på Island bakar de kanelbullar som är hårda & knapriga, mer som skorpor nästan men inte riktigt så torra, jag har faktiskt aldrig frågat hur de gör (jäst eller bakpulver), utan fortsätter att baka mina vanliga svenska bullar.