Bullar utan jäst?

Kan man baka bullar utan jäst?

- William

Du kan baka bullar med enbart bakpulver istället för jäst. Men de kommer att få samma konsistens som scones.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Josefina
5 februari 2012

Här på Island bakar de kanelbullar som är hårda & knapriga, mer som skorpor nästan men inte riktigt så torra, jag har faktiskt aldrig frågat hur de gör (jäst eller bakpulver), utan fortsätter att baka mina vanliga svenska bullar.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se