Lussekatter, SaffransbullarLussekatter, saffransbullar, flätor eller andra saffransbröd hör alla julen till. Det här är ett bra recept som fungerar till de flesta vetebröd med saffran i. Du behöver
Gör så här:Detta recept är hämtat från julkakor.se. Fler goda julrecept finns där!
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en bunke. Lös saffranen i tre matskedar hett vatten alternativt med lite likör. Lös jästen med mjölkblandningen, tillsätt saffransblandningen. Rör ner salt, socker och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg, ungefär 10 minuter med matberedare. Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Forma degen till önskade figurer, lussekatter, prästens hår, kyrkport eller fåglar. Lägg på smord plåt, eller bakplåtspapper, garnera med russin och pensla med uppvispat ägg. Låt nu lussekatterna jäsa till dubbel storlek, cirka 45 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler med handduk över. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VåffeldagenFira våffeldagen!Idag firar vi våffeldagen i Sverige och passar på att njuta av frasiga härliga våfflor av alla slag! FrukostbullarVakna mjukt!Frasiga frallor i all ära, men ibland behöver man vakna riktigt mjukt! Tunna, mjuka vetekakor med ost kan aldrig vara fel! Den som vill äta lite luftigare bakar tekakor. Sedan finns alltid nyponbullar, mjuka hålkakor eller kanske ett gott franskbröd. Mjuka gifflar smakar förresten utmärkt med smör, ost och lite citrusmarmelad! God morgon! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hej Alla lussebullsälskare...
Som många andra bandar jag i kesella....resultatet är bra MEN det absolut BÄSTA tipset var att även lägga i 2 kokta kalla pressade potatisar OCH kardemumma, allt annat är som vanligt men jag tillsätter bara lite mer mjöl och mindre socker, bullarna blir riktigt mjuka och matiga, dessutom har jag i russinen i degen och garnerar då endast med lite pärlsocker.