Räcker mjölet?

Jag hade kvar nästan 5 dl mjöl, kändes inte som att jag behövde mer mjöl då degen var smidig och inte ville ha torra bullar. Rätt eller fel? Skulle jag "tvingat" i mer mjöl?

- Emma

Hej!

Jag tycker det låter som om du gjorde rätt val. Om degen känns smidig och fin kan du lugnt spara resten av mjölet. Hur mycket mjöl som behövs kan variera beroende på mjölet.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kladdkakor

Godaste kakan

En kladdkaka passar alltid fint! Prova ett recept på en god och smakrik kaka som bakas lätt i långpannan!

kladdkakor.se

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu


Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.

Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.

Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.

Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...