![]() ![]() Fyllda vaniljbullarBullar med socker och en gömd vaniljfyllning i mitten är riktigt gott! Gör egen vaniljkräm eller använd pulver om du har bråttom. Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:Cirka 45 mellanstora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i 10-12 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i 45 bitar. Rulla till bullar. Det finns olika sätt att fylla bullarna. Sätt ett: platta ut bullarna lite, lägger på en liten klick fyllning och drar ihop till ett runt knyte, som du lägger med skarven ner på plåt med bakplåtspapper eller i bullform. Sätt två: Baka först av bullarna och låt dem svalna. Fyll en spritspåse med fyllning och sätt på en tunn spets. Fyll bullarna underifrån med spritsen. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Pensla bullarna med smält smör och vänd dem i strösocker så de får en fin yta. ![]() ![]() 31 december 2012
Jag kavlade ut degen och gjorde runda former med ett glas. En klick kräm på en och ett lock. Mycket goda ! Till julen gör jag saffransdeg med vaniljkräm. ![]() ![]() ![]() ![]() 18 maj 2019
Fff ![]() ![]() ![]() 20 december 2012
Hur mycket kardemumma ska det vara i degen? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 november 2012
Gjorde dessa men istället för vaniljkräm så tog jag äppelmos och rullade dem i socker blandat med kanel sen när de var klara. Hur goda som helst!! :) ![]() ![]() ![]() 4 november 2011
Nu ligger dom på jäsning en sista gång ska bli riktigt spännande att äta dom sen tror minsann att dom blir riktigt goda =) Tackar och bockar (niger) för detta receptet =) ![]() ![]() ![]() 11 mars 2011
Jaaaaaaa !!! Dom ska jag baka :DD ![]() ![]() ![]() 11 september 2010
Håller på att göra de just nu faktiskt! De har jäst i över en timma utan att ha dubblat i storlek... får vänta lite till och se hur det går. Spännande :-) ![]() ![]() ![]() 19 maj 2012
jag tror inte dem bli större än hur dom är för bullar brukar inte jäsa mycket mer än hur dem är ![]() ![]() ![]() 20 oktober 2010
Jag har precis sockrat dem sista bullarna och dem blev riktigt goda! :) Visserligen får man ha lite tålamod när man bakar bullarna, jäsningen tog lite längre tid än vad det stod i receptet. Men det var det värt! :) Nu sitter jag och familjen och fikar och myser men dessa goda bullarna! :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Ff