Fyllda vaniljbullarBullar med socker och en gömd vaniljfyllning i mitten är riktigt gott! Gör egen vaniljkräm eller använd pulver om du har bråttom. Du behöverBullar
Fyllning
Gör så här:Cirka 45 mellanstora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Smula i jästen i en bunke och tillsätt kardemumma. Lös jästen med mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i 10-12 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och dela i 45 bitar. Rulla till bullar. Det finns olika sätt att fylla bullarna. Sätt ett: platta ut bullarna lite, lägger på en liten klick fyllning och drar ihop till ett runt knyte, som du lägger med skarven ner på plåt med bakplåtspapper eller i bullform. Sätt två: Baka först av bullarna och låt dem svalna. Fyll en spritspåse med fyllning och sätt på en tunn spets. Fyll bullarna underifrån med spritsen. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. Pensla bullarna med smält smör och vänd dem i strösocker så de får en fin yta. Kommentar av
Pia Turkulainen Vuori
31 december 2012
Jag kavlade ut degen och gjorde runda former med ett glas. En klick kräm på en och ett lock. Mycket goda ! Till julen gör jag saffransdeg med vaniljkräm. Svar av Namn/signatur
18 maj 2019
Fff Kommentar av
osignerat
20 december 2012
Hur mycket kardemumma ska det vara i degen?
Redaktionens kommentar
En tesked ska det vara. Tack!
Kommentar av
Jessie
18 november 2012
Gjorde dessa men istället för vaniljkräm så tog jag äppelmos och rullade dem i socker blandat med kanel sen när de var klara. Hur goda som helst!! :) Kommentar av
Jenny
4 november 2011
Nu ligger dom på jäsning en sista gång ska bli riktigt spännande att äta dom sen tror minsann att dom blir riktigt goda =) Tackar och bockar (niger) för detta receptet =) Kommentar av
Sara
11 mars 2011
Jaaaaaaa !!! Dom ska jag baka :DD Kommentar av
Hea
11 september 2010
Håller på att göra de just nu faktiskt! De har jäst i över en timma utan att ha dubblat i storlek... får vänta lite till och se hur det går. Spännande :-) Svar av tina
19 maj 2012
jag tror inte dem bli större än hur dom är för bullar brukar inte jäsa mycket mer än hur dem är Kommentar av
Bella
20 oktober 2010
Jag har precis sockrat dem sista bullarna och dem blev riktigt goda! :) Visserligen får man ha lite tålamod när man bakar bullarna, jäsningen tog lite längre tid än vad det stod i receptet. Men det var det värt! :) Nu sitter jag och familjen och fikar och myser men dessa goda bullarna! :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Mors dagKlassiska kakor till Mors dagPå söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm. Baka med äpplenÄppellängd med honung!
En klassisk äppelpaj smakar fantastiskt med vaniljsås. Men det finns massor av andra goda efterrätter och bakverk för den som vill variera. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Ff