Vad är speciellt med specialvetemjöl?
Skillnad på vanligt och special vetemjöl? kan man använda vanligt istället och måste man då ha i bakpulver?
- frida
Hej! Vetemjöl special är starkare, d v s innehåller mer protein än vanligt vetemjöl. Det behöver bearbetas, alltså knådas, mer än vanligt vetemjöl för att bilda gluten. Då jäser degen bättre. Den effekten kan inte ersättas med bakpulver! Om du inte har vetemjöl special går det att baka med vanligt vetemjöl också. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MidsommarMatjessill i ny kostym!
Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen! lyxspagetti4 X Carbonara!Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|