Vad är speciellt med specialvetemjöl?

Skillnad på vanligt och special vetemjöl? kan man använda vanligt istället och måste man då ha i bakpulver?

- frida

Hej!

Vetemjöl special är starkare, d v s innehåller mer protein än vanligt vetemjöl. Det behöver bearbetas, alltså knådas, mer än vanligt vetemjöl för att bilda gluten. Då jäser degen bättre. Den effekten kan inte ersättas med bakpulver! Om du inte har vetemjöl special går det att baka med vanligt vetemjöl också.



Recept och foto: Peppar och salt






Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Gröt

Dagens viktigaste mål

Starta dagen med en rykande skål gröt! Varför inte en klassisk mannagrynsgröt med bär och mjölk?

gröt.com

Chokladkakor

Rött i chokladen

En riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant?

bakakaka.se


Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

Du kan visa din kärlek på många olika sätt, men ett frestande bakverk säger mer än tusen ord. Choklad är känt för att innehålla endorfiner som gör dig lycklig och är till och med ett afrodisiakum!

Brownies med honung är glutenfria, tungt chokladiga och alldeles oemotståndliga - eller prova mintbrownies. Mindre tid i köket? Kladdkaka är svaret. Det tunga artilleriet är vår egen favorit, mörk chokladkaka med rödvin. Kärlek + choklad = sant.

 browniesrecept.se