![]() ![]() NougatsnurrorNougat passar fint som fyllning i bullar. Tillsammans med choklad får de en fin smak! Du behöverDeg
Fyllning
Gör så här:30 stora bullar Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. Lös jästen i mjölkblandningen. Rör ner salt, socker. Tillsätt mjölet under knådning, se upp så du inte får för mycket mjöl! Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda i ungefär 15 minuter med matberedare/ degblandare. Låt degen jäsa till dubbel storlek i bunken, cirka 30 minuter. Ta upp degen på bakbord och kavla ut till en jämn fyrkant, cirka 40X40 cm. Rör samman nougat, smör, florsocker och kakao till en jämn smet. Bred ut fyllningen över degen, men spara en liten remsa i framkant på degen. Vispa upp ägget och pensla kanten med det. Rulla samman degen med fyllningen i, rulla mot dig och avsluta med att låta den äggstrukna kanten fästa ihop rullen. Mät och skär degen i cirka 30 skivor. Skär så fort du rullat längden - om den börjar jäsa blir det svårare att få fina skivor. Använd en vass, gärna tandad kniv. Lägg bullarna i formar, eller på bakplåtspapper på plåten. Det går också att smörja plåten. Låt nu bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 50-60 minuter. OBS! Det är väldigt svårt att säga precis hur länge bullarna ska jäsa - det beror på en mängd saker. Men många jäser bullarna för kort stund och får då torra och kompakta bullar. Låt storleken på bullarna avgöra - de ska minst ha dubblat sin volym. Pensla försiktigt bullarna med uppvispat ägg och strö över lite strössel. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler. ![]() ![]() ![]()
|
|